Joi, 11 iunie, pentru ideile înscrise în concursul organizat de Ilfov Business Hub a venit și ziua pitch-ului. După etapa de pre-incubare încheiată în martie, tinerii antreprenori își aduc proiectele de business în fața juriului. 16 dintre ei pot trece mai departe în faza de incubare propriu-zisă, unde vor primi sprijin logistic, consultanță și mentorat timp de 3 ani, precum și o finanțare inițială de 10.000 Euro.

Fondatorul Ilfov Business Hub, Consiliul Județean Ilfov, împreună cu Loop Operations, au organizat la sediul CJ, prezentarea proiectelor care au fost selectate în prima fază a concursului, în care au fost jurizate planurile de afaceri. Participanții și-au putut expune ideile de afaceri în fața unui juriu format din, Remus Trandafir, director în cadrul Consiliului Județean Ilfov, Marius Ghenea, Ciprian Păltineanu și Cristian Cârstoiu, în calitate de antreprenori și potențiali investitori, și Rodica Lupu, CEO Loop Operations, administratorul incubatorului.

„Mulțumim tuturor celor care au participat și le dorim ca azi să fie o zi frumoasă și plină de împliniri. Pentru mine, azi e o zi în care job-ul îmi dă satisfacție deplină. Mulțumesc doamnei Rodica Lupu și echipei sale, astăzi vedem împreună roadele muncii de până acum. Mi-am asumat ca misiune la Consiliul Județean stimularea și consolidarea culturii antreprenoriale, deoarece dezvoltarea economică nu se poate realiza în absența unui mediu antreprenorial solid. Consiliul Județean investește în continuare în antreprenoriat și în educație pentru a crește calitatea vieții și atractivitatea zonei Ilfov pentru mediul de afaceri și pentru antreprenori” – Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

„Ne-a interesat acest proiect și ne-am dorit să câștigăm concursul pentru administrarea Ilfov Business Hub, deoarece acest proiect a fost conceput să promoveze și să susțină afaceri inovative, cu eventuală vocație de a deveni relevante pentru Măgurele Science Park. Astăzi sărbătorim finalizarea primei etape importante din programul incubatorului și ne bucurăm că am avut șansa să atragem de la început în acest incubator oameni valoroși, hotărâți, care au reușit să țină pasul cu noi și au înțeles sensul acestui demers. Mulțumim Consiliului Județean Ilfov pentru deschiderea și încrederea pe care ne-a arătat-o, acest parteneriat public-privat are toate premisele să fie unul de succes, care să demonstreze valoarea unei colaborări corecte între mediul public și cel privat. Ilfov Business Hub este un exemplu de bună practică, probabil singurul incubator de afaceri înființat de o autoritate publică pe deplin funcțional și eficient” – Rodica Lupu, CEO Loop Operations.

„Felicitări echipei conduse de doamna Rodica Lupu și Consiliul Județean Ilfov pentru un proiect care contribuie la stimularea mediului antreprenorial. Incubarea de afaceri este zona în care se creează cea mai mare valoare economică. Într-un cadru de incubare bun și eficient, cum e aici, se construiesc afaceri cu potențial de scalare și de succes. Sper să pot ajuta în continuare cu feed-back în analiza proiectelor, dar mă interesează să fiu alături de antreprenori inclusiv în faza de investiții” – Marius Ghenea, antreprenor și investitor.

„Suntem la începutul unei noi etape, o etapă în care eroii sunteți voi, antreprenorii. Am încercat să văd dincolo de idee și de planul de afaceri și să identific antreprenorii entuziaști, determinați și încrezători. Din punctul meu de vedere omul din spatele ideii este definitoriu pentru succesul unei afaceri. Rolul nostru este să facem astfel încât intrarea pe piață a acestor afaceri să fie cât mai lină, astfel încât ele să crească susținut” – Remus Trandafir, Consiliul Județean Ilfov.

Cei 16 câștigători ai competiției de joi vor fi anunțați pe site-ul Ilfov Business Hub, urmând ca ideile acestora să treacă în faza de incubare propriu-zisă, în care vor beneficia de servicii de consultanță, spații de lucru și experimentare, sprijin pentru obținerea de finanțări, dar și sprijin logistic pe durata a 3 ani, cu titlu gratuit.

Ilfov Business Hub este un incubator fondat de Consiliul Județean Ilfov și administrat de Loop Operations, o companie de consultanță cu vastă experiență în incubarea start-up-urilor și în dezvoltarea de proiecte finanțate din fonduri europene. Misiunea incubatorului este crearea unui mediu dinamic și sustenabil atât pentru întreprinderi experimentale, cât și pentru cele orientate spre comunitate. Ilfov Business Hub este locul unde creștem talentele inovative, unde ideile mari se transformă în afaceri mari care modelează viitorul comunităților. Misiunea sa este să îi sprijine pe antreprenorii pasionați de tehnologie să își transforme start-up-urile în afaceri globale puternice.